У Запоріжжі привітали новонароджених, які першими з’явилися на День міста

16.10.2018 11:25

У Запоріжжі з 2001 року існує традиція вітати батьків новонароджених хлопчиків і дівчаток, які першими з'явилися на світ у День визволення Запоріжжя (14 жовтня) і на Новий рік (1 січня). Цього року 14 жовтня першими народилися дівчинка Анастасія та хлопчик Лев.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав пологові будинки, щоб привітати щасливих батьків та передати подарунки - ліжечка для малюків.

Дівчинка Анастасія народилася у пологовому будинку № 4 о 00:01. Вага дівчинки – 2,900 кг, зріст 57 см. Це друга дитина у сім’ї Катерини та Сергія Мороз.

Хлопчик Лев народився о 2:50 у пологовому будинку № 9 з вагою 2,850 кг та зростом 50 см. Лев - також друга дитина Вікторії Максимової та Якова Тяглого.

- У Запоріжжі існує гарна традиція вітати новонароджених, які з’явились на світ 14 жовтня на День міста та на Новий рік. У новому для нашого міста році народились чудові малюки Анастасія і Лев. Я впевнений, що місто живе лише тоді, коли в ньому народжуються нові запоріжці та створюють нові міцні сім’ї. І міська влада приділяє окрему увагу підтримці материнства та дитинства. Зокрема протягом 2018 року пологові будинки були оснащені сучасним обладнанням, були виконані ремонти в пологових залах та палатах, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як розповіла директор департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, за 9 місяців 2018 року у пологових будинках Запоріжжя народилося більше 3 тисяч дітей. 14 жовтня в Запоріжжі з'явилися на світ 7 малюків – 4 дівчинки та 3 хлопчика.