На Набережній магістралі асфальт продовжують укладати в два шари

18.10.2018 12:10

Набережна магістраль - одна з провідних транспортних магістралей нашого міста, де щодня проходить велика кількість транспорту. Минулого року тут було виконано значний обсяг робіт з ремонту дорожнього покриття. У 2018 році роботи проводяться на наступному відрізку магістралі, біля Центрального пляжу. Підрядники обіцяють завершити вкладання асфальту наприкінці жовтня. Сьогодні хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Капітальний ремонт дороги на Набережній магістралі в самому розпалі. Підрядна організація сьогодні почала тут укладку другого шару асфальту. До цього були виконані демонтажні роботи, встановлено майже два кілометри бордюрів, покладений перший шар асфальтного покриття.

- Спочатку планувалося виконати на цій ділянці поточний ремонт. Однак після вивчення ситуації прийняли рішення відремонтувати капітально. В результаті кілька років ми зможемо не повертатися до цієї ділянки, не вкладати в її ремонт бюджетні кошти, - сказав ремонт Володимир Буряк.

Тут не лише вкладають асфальт у два шари, більше дванадцяти тисяч квадратних метрів. Також замінили бордюри, впорядковують паркувальні кишені. За інформацією підрядників, паркувальні кишені будуть розраховані на 96 автомобілів. Зараз піднімають зливні стоки, каналізаційні люки. Всього в ході робіт задіяно близько тридцяти одиниць техніки - самоскиди, асфальтоукладальники, котки, екскаватори. В цілому підійшли до проблеми комплексно.

- Раніше була впорядкована пішохідна зона вздовж пляжу. Тепер в рамках капітального ремонту дороги, облаштування паркувальних кишень тут також будуть обладнані доріжки, по яких можна буде спокійно дістатися від припаркованого автомобіля до тротуару, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова пояснив, чому в Запоріжжі все більше уваги приділяється капітальним ремонтам, реконструкції міських магістралей, поступово зменшуючи частку «ямкових» ремонтів.

- Головне в ремонті доріг не кількість, а якість. Це моя принципова позиція. Саме тому вже кілька років поспіль у Запоріжжі ми збільшуємо обсяги капітальних, середніх ремонтів, реконструкцій міських магістралей. В результаті зменшуються загальні обсяги відремонтованого дорожнього покриття, але в перспективі місто, запоріжці від цього виграють, - заявив Володимир Буряк.

За словами міського голови, капітальний ремонт, реконструкція обходяться бюджету міста дорожче ніж «латання» ям. Однак в результаті з'являється можливість виконати роботу якісно, з дотриманням технології. При цьому відремонтовані ділянки мають гарантійний термін, передбачений укладеними договорами. У разі виявлення недоробок підрядник зобов'язаний усунути їх за власні кошти. Жодної бюджетної копійки на це місто не витрачає. І такі випадки в Запоріжжі вже були.

- Наявність масштабних проектів капітального ремонту, реконструкції доріг залучає в Запоріжжі підрядників з інших регіонів, іноземні фірми. Це підвищує конкуренцію на цьому ринку. Наші дорожники отримують можливість переймати найсучасніший досвід ремонту доріг, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що у Запоріжжя є успішний досвід співпраці з компанією «Онур Констракшн». Роботи виконуються якісно і в строк, всі проблемні питання вирішуються оперативно. Нагадаємо, в минулому році цей підрядник працював на ряді великих об'єктів. Це дорога в міжнародний аеропорт «Запоріжжя», ремонт дороги на Набережній магістралі. Залучення найсучаснішої техніки, застосування двошарового вкладання асфальту на найбільш жвавих ділянках доріг. Це те, що дала місту співпраця з компанією «Онур Констракшн».