У Запоріжжі в боротьбі з амброзією застосовується комплексний підхід

18.10.2018 17:26

Третій рік в Запоріжжі реалізується міська програма боротьби з карантинними рослинами. Поетапно в рамках її реалізації застосовуються кілька методів, спрямованих на знищення карантинних бур'янів і в цілому викорінення проблеми актуальної для багатьох городян, які страждають на алергічні захворювання. Обсяги оброблюваних територій збільшилися в кілька разів, відповідно заражених амброзією ділянок стає менше.

Результати проведеної в поточному році роботи, спрямованої на боротьбу з амброзією, обговорили в ході сьогоднішнього засідання учасники постійно діючої міської робочої групи з координації зусиль зі знищення карантинних рослин. Також були намічені плани на майбутній рік. Пройшов захід під головуванням заступника міського голови Валерія Еделєва.

За даними управління з питань екологічної безпеки міської ради, в поточному році механічний метод боротьби (покоси) був застосований на загальній площі понад 1,2 тис. га. Хімічним методом, що передбачає знищення амброзії аж до кореневої системи спеціальним розчином, оброблені території загальною площею понад 50 га. У поточному році силами КРБП «Зеленбуд» застосовується фітоценотичний метод боротьби з карантинними рослинами. У кожному районі обласного центру були визначені ділянки, на яких «зеленбудівці» спершу ретельно обробляють грунт, потім за допомогою гідропосівної машини засівають газони травою, яка пригнічує амброзію. Таким чином планується обробити території зелених зон загальною площею близько 1 га. У планах підприємства на наступний рік збільшити обсяги в кілька разів.

В ході засідання кожен район, відповідальне управління, департамент та інші учасники процесу звітували про результати роботи в рамках реалізації міської програми.

Перед інспекцією з благоустрою міської ради було поставлене завдання проводити рейди, виявляти і карати порушників правил благоустрою міста, які не стежать за своїми територіями, що заросли амброзією.

Роботи по боротьбі з амброзією тривають.