Міська влада контролює виконання комунальними підприємствами заходів, спрямованих на боротьбу з карантинними рослинами

08.08.2017 17:42

З минулого року у Запоріжжі розроблена та реалізується міська програма боротьби з карантинними рослинами, яка розрахована до 2025 року. Одне з важливих напрямків, передбачених даною програмою - це зобов'язання усіх комунальних підприємств утримувати свої території в належному фітосанітарному стані.

Сьогодні заступник міського голови Валерій Еделев провів виїзну нараду на об'єктах КП «Водоканал», перевірив стан зелених зон, зокрема на наявність амброзії.

- Ми перевіряємо комунальні підприємства, як виконують роботи по боротьбі з амброзією. Рейд на КП «Водоканал» показав певні результати. Варто відзначити, що території комунального підприємства наведені в порядок, здійснено покіс трави, амброзії в переважній більшості немає. Трапляються поодинокі екземпляри - дрібні паростки. Необхідно застосувати хімічний метод боротьби - обробити амброзію спеціальним розчином. Також поставлено завдання до осені засіяти траву, яка буде «пригнічувати» природним шляхом карантинні бур'яни. Такі завдання поставлені перед усіма комунальними підприємствами. Контроль ведеться постійно, - підкреслив заступник міського голови Валерій Еделев.

У місті ведеться цілеспрямована систематична робота по боротьбі з амброзією. Поетапно застосовуючи три методи боротьби з амброзією, охоплюючи максимально території, на яких виростають карантинні рослини, міська влада має намір вирішити проблему, яка стоїть досить гостро для городян, які страждають алергією.

- Не можна за один рік знищити амброзію і говорити, що це назавжди. Тому, щоб було видно результати, програма розрахована на кілька років. Не можна знищивши амброзію тільки в Запоріжжі не розуміти того, що насіння поширюються на десятки кілометрів. Ми сьогодні готуємо звернення до депутатів Верховної Ради, і всіх рівнів в Україні, щоб подібну програму прийняли в інших регіонах, містах. Необхідно щоб на державному рівні виділялися кошти і боролися з амброзією скрізь і повсюди. Запорізька програма вже взята на озброєння в Кременчуці, Херсоні, Полтавської області та ряді інших міст, - розповів Валерій Еделев.

Роботи, спрямовані на боротьбу з карантинними рослинами в місті тривають.