Міська влада оперативно реагує на звернення громадян про вогнища поширення амброзії

19.10.2018 10:42

Станом на 17 жовтня 2018 року на «гарячу лінію» по боротьбі з амброзією від городян надійшло 334 звернення про виявлені місця зростання цієї рослини-алергену. Необхідні заходи вже прийняті по 300 зверненнях, що становить 90%.

Районні державні адміністрації Дніпровського, Олександрівського, Хортицького та Заводського районів вжили заходів по всіх зверненнях громадян - 100% виконання заявок, в Олександрівському районі - 89%. Найактивнішими щодо виявлення вогнищ поширення амброзії були жителі Хортицького і Дніпровського районів - відповідно 74 і 83 звернень на «гарячу лінію». Менш активно реагували на повідомлення жителів адміністрації Шевченківського та Комунарського районів - відповідно 57% і 50% виконання заявок на видалення вогнищ амброзії.

За повідомленнями районних адміністрацій, проведені 1-6-кратні покоси зелених зон, в тому числі заражених амброзією, на загальній площі 1238,5 га. З 204 виявлених вогнищ поширення амброзії локалізовано 201 (механічним і хімічним методом). Хімічний метод застосований на площі 53 га. Роботи вже закінчені.

Районні державні адміністрації провели мобільними групами 89 рейдів-перевірок по виявленню карантинних рослин. Виявлено 87 випадків неналежного утримання закріплених територій. Власники територій отримали попередження.

Суттєвою перешкодою в боротьбі з карантинними рослинами залишається безвідповідальність приватних підприємців, які не доглядають свою територію. З ними працюють районні адміністрації міста.