Запорізькі діти познайомилися з відомою спортсменкою

19.10.2018 13:00

У Запорізькому туристично-інформаційному центрі відбулася зустріч дітей з відомою спортсменкою. Своїм досвідом з хлопцями та дівчатами поділилася наша землячка Альона Жупіна - заслужений майстер спорту, чемпіонка Європи. На зустріч запрошувалися всі бажаючі діти.

Зустріч дітей з зіркою спорту пройшла в неформальній, дружній атмосфері. Відома спортсменка Альона Жупіна принесла з собою нагороди, медалі та сувеніри, привезені з зарубіжних чемпіонатів.  Хлопці та дівчата з цікавістю розглядали предмети і слухали історії спортсменки, задавали питання.

Організатори зустрічі - представники Федерації тенісу Запорізької області. На їхню думку, головна мета - показати підростаючому поколінню позитивний приклад, мотивуючи на успіх.

Альона Жупіна - одна з найвідоміших спортсменок із Запоріжжя. Вона - бронзовий призер Олімпійських ігор з синхронних стрибків у воду, чемпіонка Європи зі стрибків з вишки, дворазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту.

- Хочу розповісти дітям, як проходить процес підготовки до змагань, про те, що важливо в спорті, як не боятися суперників. Найголовніше - гарний настрій, бажання тренуватися, вміння слухати і чути те, що тобі каже тренер, впевненість, і найголовніше - терпіння і працьовитість. Потрібно дуже багато і старанно працювати з тренером. Тільки тоді можна досягти високих результатів, - розповіла Альона Жупіна.

Організатори мають намір проводити подібні зустрічі регулярно, запрошуючи відомих спортсменів Запоріжжя.

- Хочемо, щоб такі зустрічі проводилися частіше. Маємо мету запрошувати саме запорізьких видатних особистостей, які прославляли наше місто, нашу країну. І хочеться, щоб сьогодні Альона Жупіна поділилася своїм досвідом з дітьми, які хочуть займатися спортом, розповіла, показала, порадила, - розповів Олег Панченко, голова Федерації тенісу Запорізької області.