Близько 1500 запорізьких велосипедистів стали учасниками «Яскравої гонки»

22.10.2018 11:40

У Запоріжжі відбулася «Яскрава гонка», де кожен міг позмагатися в велозаїздах по різних локаціях. До велосипедного спортивного свята приєдналося близько 1500 учасників. Переможців чекали різноманітні подарунки та заохочення. Це перша в Запоріжжі масштабна велоподія в такому форматі.

Захід стартував від Запорізької мерії. Учасники вело-гонки вирушили в заїзд по бульвару Шевченка, виїхали на Набережну магістраль і фінішували на каскаді фонтанів «Райдуга». Тут відбулося офіційне відкриття велопробігу. З привітальними словами до учасників звернулись організатори події, представники міської влади.

- Велосипедний рух - це рух за здоровий та спортивний спосіб життя. Приємно, що зібралося так багато запоріжців, щоб активно провести вихідний день у гарній компанії і в здоровій обстановці. Упевнений, що наступного року також буде багато подій. Того року ми поставили собі за мету провести в місті більше яскравих подій. І це вдалося. Ми провели багато культурних і спортивних заходів, музичних фестивалів. Місто завжди буде підтримувати подібні заходи, - розповів Анатолій Пустоваров, заступник міського голови Запоріжжя.

На каскаді фонтанів «Райдуга» для учасників підготували кілька трас для змагань. Траса крос-кантрі з підйомами і ямами - для їзди з перешкодами. Її протяжність - 650 метрів. Змагання на цій ділянці проходило в кілька етапів, на кожному з яких поступово вибували учасники.

Ще одна траса - шосейна з розворотами, протяжністю майже 30 км. Для цього використовували дорогу Набережній магістралі. На цій ділянці учасники мали пройти 14 кіл. Після кожного кола вибували по 5 осіб, які прийшли останніми.

Також були локації для наймолодших велосипедистів.

Призовий фонд «Яскравої гонки» - 50 тис. грн. Також були підготовлені численні подарунки для велолюбителів, виступи професійних спікерів, акції від веломагазинів. Генеральним спонсором заходу виступив комбінат «Запоріжсталь».

- Яскрава гонка - це продовження сімейних івентів, які у нас цього року стартували. Це і яскравий заплив, і забіг. Я вважаю, що таких заходів у Запоріжжі має бути якомога більше, тому що вони популяризують здоровий спосіб життя, розвиток фізичної культури і спорту. Комбінат «Запоріжсталь» підтримує такі напрями не на словах, а на ділі. Сьогодні, наприклад, сотні запоріжсталівців в складі корпоративної команди беруть участь в цьому велопробігу, - розповів журналістам Сергій Ільченко, керівник молодіжної організації ПАТ «Запоріжсталь».