«Вельтум-Запоріжжя» випускає на маршрути нову автомобільну техніку

22.10.2018 16:45

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» закупило 6 одиниць нової автомобільної техніки. Це дозволить вирішити проблему зі своєчасним вивезенням сміття. Нові сміттєвози більш сучасні, місткі, що дозволить відпрацювати в кілька разів більше адрес за один день.

Автопарк підприємства «Вельтум-Запоріжжя» не оновлювався протягом багатьох років. Цього року підприємство підписало меморандум з містом, в якому зобов'язалося поліпшити ситуацію з вивезенням сміття. Закупівля нової техніки - одна з умов.

- Мер міста Володимир Буряк поставив завдання - навести порядок з вивезенням сміття. Сьогодні ми бачимо перші позитивні зміни. Це нові сучасні машини, нові контейнери, які зараз поступово закуповуються і поставляються. Всі ці умови були прописані в меморандумі з містом. І на сьогоднішній день вони виконані вже на 90%. Я, як представник міської влади, можу це констатувати, - відзначив Юрій Дорошенко, директор КП «Комунсантрансекологія».

Для закупівлі шести одиниць нової техніки підприємство «Вельтум-Запоріжжя» уклало договір з «Укргазбанк» на надання лізингу. Вартість одного сміттєвоза в середньому 3 мільйони гривень. Нова техніка сучасніша, більш маневрена і містка. Так, один новий автомобіль замінює 4 старі машини. Для прикладу, стара техніка може забирати за один виїзд 12-13 контейнерів. Новий сміттєвоз вміщує 60-70 сміттєвих баків.

«Вельтум-Запоріжжя» закупило автомобілі різної місткості: 1 одиниця - 8-кубова, ще 4 одиниці - 14-кубові і один сміттєвоз - 20 кубів. За словами представників підприємства, з такою технікою випадки збоїв з вивезенням сміття значно скоротяться.

- Це автомобілі на шасі МАЗ з турецькою установкою гідромак. Під ці автомобілі наше підприємство розробляє нові маршрути, зокрема на сьогодні в Олександрівському районі проводиться переобладнання контейнерів - забираємо контейнери без коліс, замість них встановлюються нові баки. Найближчим часом в Олександрівському районі ми замінимо 400 контейнерів, запустимо замість 5 старих автомобілів 2 нових автомобілі МАЗ. Ми позбуваємось старої техніки, відходимо від бічного завантаження, від старих контейнерів. Намагаємося виходити на європейський рівень роботи, - розповів Ігор Бурчак, генеральний директор підприємства «Вельтум-Запоріжжя».

На підприємстві мають намір і надалі оновлювати автомобільну техніку в міру можливостей. У планах - замінити 85-90% автопарку.

Крім поновлення автомобілів, підприємство в цьому році закупило 1000 одиниць нових контейнерних баків, працює над програмою сортуванню сміття та будівництва нових контейнерних майданчиків.