Володимир Буряк обговорив з офіційною делегацією Посольства Аргентини перспективи співробітництва

22.10.2018 16:38

До Запоріжжя прибула офіційна делегація Посольства Аргентини. Головна мета візиту – презентація політичної та економічної ситуації в Аргентині, сприяння розвитку торгово-економічних відносин. Сьогодні з представниками аргентинської делегації зустрівся міський голова Володимир Буряк.

Під час зустрічі з представниками Посольства Аргентини міський голова Володимир Буряк наголосив, що Запоріжжя зацікавлене у поглибленні співпраці з іншими країнами. Це стосується як торговельно-економічних, так і культурних зв’язків, розвитку туризму і так далі. До останнього часу зацікавленість у співпраці з Запоріжжям висловлювали переважно делегації європейських країн. Однак візит гостей з Аргентини свідчить, що ситуація почала змінюватися.

- Сподіваюся, що Ваш приїзд стане поштовхом у розвитку співробітництва у різних сферах. У першу чергу Запоріжжя зацікавлене у реалізації конкретних проектів, співробітництві на рівні регіонів, міст, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова розповів представникам Посольства Аргентини про історію Запоріжжя, розвиток економіки міста, найвідоміші запорізькі підприємства. Окремо міський голова зупинився на розвитку запорізького аеропорту, програмі «Безпечне місто», міській програмі розвитку туризму.

Консул Аргентини пан Аріель Макс Санчес Ромеро нагадав про історію українсько-аргентинських дипломатичних стосунків, наголосив на зацікавленості Аргентини у поглибленні співробітництва з Україною.

- Ми зацікавлені у налагодженні співробітництва не лише на національному рівні, а й на рівні регіонів, міст. Ваш регіон, Запоріжжя мають велике значення в Україні. Тому ми вважаємо, що співробітництво має поглиблюватися, у тому числі у торговельній, інвестиційній сферах, - зазначив Аріель Макс Санчес Ромеро.

Зі свого боку міський голова Володимир Буряк запевнив, що міська влада готова всіляко сприяти такому співробітництву.

- Міська влада готова забезпечити прозорі умови для роботи аргентинського бізнесу, надати всю можливу допомогу у рамках законодавства. Для міста це також дуже важливо. Адже поглиблення торгово-економічного співробітництва означатиме створення додаткових робочих місць, додаткові надходження до бюджету Запоріжжя, - заявив Володимир Буряк.