«Вельтум-Запоріжжя» буде контролювати роботу спецтехніки за допомогою сучасних GPS-додатків

22.10.2018 17:00

Всі автомобілі підприємства «Вельтум-Запоріжжя» обладнані сучасною GPS-системою. Про це в ході прес-конференції журналістам розповіли представники підприємства. Система дозволяє контролювати пересування спецтехніки, швидкість роботи водіїв, а також допомогає швидше реагувати на форс-мажорні обставини. Зараз тестують новий додаток, що дозволить тримати двосторонній онлайн-зв'язок з водіями сміттєвозів.

На підприємстві 39 одиниць спецтехніки. Кожна з них обладнана спеціальними GPS -модулями, які синхронізовані з диспетчерською службою «Вельтум-Запоріжжя». За допомогою GPS-системи диспетчери отримали контроль за роботою сміттєвозів в онлайн-режимі.

Це великий крок вперед в організації роботи з вивезення ТПВ, адже дозволяє надавати більш якісні послуги населенню, - зазначають на підприємстві. До цього неможливо було простежити за реальними пересуваннями водія спецтехніки. Було невідомо, з якою швидкістю він їде і в якому напрямку. Тепер вся ця інформація відображається на картах в режимі реального часу.

Систему продовжують удосконалювати. Уже зараз тестують нову опцію - зв'язок з водіями онлайн.

- Коли автомобіль приїжджає на прибирання, ми відразу бачимо стан контейнерів, це відображається на карті. Як тільки впровадимо нову опцію двостороннього зв'язку з водієм, ми будемо повністю з ним контактувати через спеціальний додаток. Сюди він буде отримувати заявки на роботу, маршрути, відзначатиме, куди він прибув, як він впорався із завданням. Якщо там якась непередбачувана ситуація - наприклад, зламаний бак, водій робить фотографію, і вона автоматично приходить диспетчерам із зазначенням місця розташування і часу, - розповів Руслан Гармаш, головний інженер підприємства «Вельтум-Запоріжжя».

Введення сучасної GPS-системи, а також закупівля нових автомобілів і контейнерів дозволить нормалізувати роботу «Вельтум-Запоріжжя» і запобігти перебоям у вивезенні ТПВ, - впевнені на підприємстві.