У Запоріжжі пройде другий «Zaporizhstal Half Marathon»

23.10.2018 14:40

Прес-конференція, присвячена організації та проведенню другого «Zaporizhstal Half Marathon», відбулась сьогодні в Туристичному центрі Запоріжжя. Організатори розповіли деталі забігу та про організацію роботи транспорту.

Напівмарафон відбудеться у Запоріжжі 28 жовтня. «2nd Zaporizhstal Half Marathon» – другий запорізький міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine за підтримки Запорізької міської ради. Він є одним із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти у п’яти містах України.

Як розповів генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черніцький, напівмарафон у Запоріжжі є підсумковим етапом бігової ліги. Цього року очікується близько 2 тисяч учасників. Серед них як професійні спортсмени, так і аматори.

– Забіг цього року має ряд відмінностей від попереднього. Додані естафетні дистанції – 2х10 км та 4х5 км. Вони спрямовані на розвиток корпоративної культури заняття спортом серед запорізьких компаній, колективів друзів. Цього року ми закладаємо основу для естафетних забігів, але я впевнений, що з кожним роком кількість учасників буде зростати. Також збільшено призовий фонд. Він складе 65 тис. грн, – розповів Дмитро Черніцький.

Основні дистанції - 21 км, 5 км, є благодійний забіг на 2 км, сімейні та дитячі забіги. Маршрут прокладено через історичний центр міста, а також через греблю ДніпроГЕС і острів Хортиця.

– Одне з головних завдань – щоб у Запоріжжі проведення таких класних масових спортивних заходів ставало системним – ми вже виконали. Тепер наші зусилля зосереджені на тому, щоб максимально комфортно та безпечно провести такий складний захід. Маршрут напівмарафону є одним з найцікавіших в Україні. Ми врахували попередній досвід, і цього року час перекриття вулиць на дистанціях буде суттєво скорочений. Крім того, це захід сімейного формату, тож кожен знайде собі розваги до душі, – розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У зв'язку з напівмарафоном співробітники патрульної поліції будуть частково перекривати проспект Соборний, Набережну магістраль, мости через Дніпро. Для зручності пересування час пробігу буде скорочено і рух відкриватимуть відразу ж після пробігу останнього учасника.

Зареєструватися для участі в «2nd Zaporizhstal Half Marathon» та обрати дистанцію можна на сайті події zphalfmarathon.org.

Організатори заходу – компанія "Run Ukraine" за підтримки Запорізької міської ради. Титульный спонсор – ПАТ «Запоріжсталь».