Ремонт покрівель та запобігання підтопленню житлових будинків. Володимир Буряк провів особистий прийом громадян

23.10.2018 16:48

Стан житлового фонду - одна з тем, які сьогодні хвилюють городян. Ремонт покрівель, інженерних мереж, під'їздів - з цими питаннями запоріжці приходять на особистий прийом до міського голови Володимира Буряка. Не став винятком і особистий прийом, який відбувся сьогодні.

В одному з будинків по вулиці Новгородській виконали ремонт покрівлі. Однак мешканці залишилися незадоволені якістю робіт. Квартиру заявниці Любові Пісної продовжувало заливати. Для того, щоб поскаржитися на неякісну роботу ремонтників, вона прийшла на прийом до міського голови.

За інформацією керуючої компані «Місто для людей», поточний ремонт покрівлі дійсно проводився. Однак нове протікання відбувається не на відремонтованій ділянці, а через відсутність герметичності козирка балкона. Виконання ремонтних робіт для усунення проблеми вже включено в план.

- До кінця жовтня ремонт повинен бути виконаний. За рахунок керуючої компанії, не потрібно виставляти рахунки за роботу, яка повинна була бути проведена набагато раніше, під час першого ремонту. Департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради - провести обстеження стану квартири, оцінити збиток квартирі через протікання покрівлі, - заявив Володимир Буряк.

У будинку по вулиці Радіо, побудованому в 1990 році, проблема в іншому. Ще при будівництві тут не було облаштовано ухил для стоку води. В результаті під час дощів вода тече під будівлю, підтоплює будинок, заливає підвал. Поскаржилися мешканці і на стан каналізаційних випусків в будинку.

За інформацією департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, проект водовідведення готовий, пройшов експертизу. Перш за все планується змінити ухил біля будівлі, під'їздів, щоб вода не стікала під будинок. Загальна вартість робіт становить близько трьох з половиною мільйонів гривень.

- У листопаді керуючій компанії «Мрія» провести ремонт двох каналізаційних випусків. Департаменту з управління ЖКГ обстежити стан інженерних мереж в будинку. З приводу водовідведення - після формування титульного списку капітальних ремонтів на 2019 рік проінформувати мешканців про терміни виконання робіт, - сказав Володимир Буряк.