«Алею троянд» прикрасять більше 6,5 тисяч квітів

24.10.2018 12:22

В обласному центрі на завершальний етап вийшли роботи з облаштування «Алеї троянд». Цими днями фахівці КРБП «Зеленбуд» висаджують тисячі кущів троянд, які вже навесні зацвітуть і будуть радувати городян і гостей Запоріжжя яскравими фарбами і ароматами.

Міська влада приділяє окрему увагу питанням благоустрою місць відпочинку - йде реконструкція старих об'єктів, облаштовуються нові, сучасні, затишні куточки. Новий вигляд тепер має «Алея троянд», розташована у Вознесенівському районі по вулиці Якова Новицького (на ділянці пішохідної зони від вул. Леоніда Жаботинського до вул. Перемоги). Місце досить жваве та популярне серед городян, проте було у занедбаному стані довгі роки. Реконструкція Алеї виконана в кілька етапів. На сьогодні тут акуратно вимощені плиткою доріжки, встановлені лавочки, урни, облаштовані квітники. Вчора фахівці КРБП «Зеленбуд» приступили до завершального етапу - висадки кущів троянд.

- Всього на Алеї буде висаджено близько 6,5 тисяч кущів троянд. Минулого року впорядкували 8 клумб, які прикрасили близько 2 тисячі троянд. У ці дні будуть висаджені ще близько 4,5 тисяч кущів троянд, це 16 клумб. Троянди різноманітні за сортами і відтінками. Кущі привиті на шипшині, морозостійкі. Квіти вирощені в Канцерівському розпліднику. Жовті, білі, червоні, бордові, перламутрові - і це далеко не всі відтінки троянд, якими можна буде помилуватися на Алеї, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Завершить роботи з висадки троянд планується до кінця тижня. Озеленювачі відзначають, що вже навесні троянди зацвітуть і запоріжці зможуть милуватися їх красою до настання осінніх холодів.