У Запоріжжі пройдуть тренування служб цивільного захисту на випадок ймовірної надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС

24.10.2018 14:28

У Запоріжжі 26 жовтня заплановане проведення тренування з органами управління та силами цивільного захисту Запорізької міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС.

За розрахунками, в зону зараження потрапляє територія Хортицького і частина Дніпровського районів міста Запоріжжя. Населення в кількості 119 тисяч 150 осіб підлягає евакуації в безпечні райони.

У практичному виконанні евакуації будуть задіяні територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту місцевого рівня.

Заплановано розгортання приймального пункту евакуації № 8 на базі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови № 7, який знаходиться в Комунарському районі (вул. Північнокільцева, 2), в якому відпрацьовується прийняття і розміщення евакуйованого населення в безпечні місця.

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради звертає увагу мешканців та гостей міста відповідально ставитися до оповіщення щодо цивільного захисту населення, в якому надається інформація про можливі надзвичайні ситуації.