Володимир Буряк визначив строки завершення ремонту трамвайного переїзду у Шевченківському районі

25.10.2018 11:53

Продовжується капітальний ремонт трамвайного переїзду по вулиці 8 Березня – вулиці Шевченка. Підрядники обіцяють завершити всі роботи до 20 грудня. При цьому рух трамваїв планується відновити раніше. Питання завершення робіт обговорювалося під час виїзної наради, яку провів сьогодні міський голова Володимир Буряк.

Капітальний ремонт трамвайного переїзду по вулиці 8 Березня – вулиці Шевченка розпочався у минулому році. Однак через відсутність своєчасної поставки підрядником матеріалів для обладнання трамвайного полотна (стрілочні переводи та деякі інші комплектуючі) їх довелося призупинити. У 2018 році капітальний ремонт поновили і тепер він наближається до завершення.

- Об’єкт ще не закінчено, але вже можна говорити про строки його завершення. Хочу вибачитися перед запоріжцями, що ремонт затягнувся. Для цього були як об’єктивні, так і суб’єктивні фактори, відсутність поставки комплектуючих. Але виконувати роботи було потрібно, адже переїзд не ремонтувався багато років. При цьому саме на таких ділянках швидко зношуються рейкові перетини, що загрожує безпеці руху, - відзначив Володимир Буряк.

Відзначимо, у Запоріжжі продовжується поетапна робота з реконструкції, капітального ремонту переїздів. Роботи ведуться у різних районах міста. Зокрема у цьому році у Заводському районі було завершено ремонт переїзду на перехресті вулиць Павло-Кічкаської та Глазунова.

У Шевченківському районі у цьому році виконується капітальний ремонт двох трамвайних переїздів. Один з них – на перехресті вулиць 8 Березня та Верещагіна, де роботи практично завершені. Другий - по вулиці 8 Березня – вулиці Шевченка. Загальна вартість робіт на двох переїздах близько п’ятнадцяти мільйонів гривень.

- 1 листопада планується відкрити рух трамваїв через переїзд на вулиці Верещагіна по маршруту №15. 5 листопада – з вулиці 8 Березня у бік вулиці Шевченка. До 10 грудня «Запоріжелектротранс» повинен повністю завершити роботи по рейковому господарству на цьому переїзді. 20 грудня – повне завершення капітального ремонту трамвайного переїзду на вулиці 8 Березня – вулиці Шевченка, - заявив Володимир Буряк.

Підрядники повідомили, що комплектуючі повинні надійти вже на наступному тижні. Це дозволить вкластися у встановлені строки, хоча багато що залежатиме від погодних умов. При цьому асфальт та бруківку можна буде продовжувати укладати після відкриття руху трамваїв.