Управління, департаменти, комунальні служби міста і правоохоронці об'єднали зусилля в боротьбі з вандалізмом

25.10.2018 14:27

Проблема вандалізму актуальна для багатьох міст країни. Лише в Запоріжжі за останній рік були здійснені сотні крадіжок комунального майна. Суми збитків обчислюються мільйонами гривень. Сьогодні у виконкомі міської ради пройшло методичне навчання, яке дозволить виробити чіткий механізм взаємодії всіх служб і структур в боротьбі з вандалізмом.

Міська влада всерйоз взялася за вирішення проблеми вандалізму в обласному центрі. Від дій вандалів потерпає міське майно - невідомі розкрадають мережі, пошкоджують роботу ліфтового господарства, системи освітлення, знищують зелені насадження і багато іншого. Таким чином ставиться під загрозу життєдіяльність міста, крім того, вандали псують естетичний вигляд Запоріжжя. Суми завданих збитків складають мільйони гривень. А це ті кошти, які можна було спрямувати на створення нових об'єктів, куточків відпочинку, благоустрій та реалізацію ряду інших важливих для міста заходів.

Для вирішення ситуації, яка склалася, створено робочу групу для реалізації виконання плану заходів щодо профілактики правопорушень та підтримки публічної безпеки в Запоріжжі на 2018 - 2021 роки. Перше засідання робочої групи пройшло у вересні. Сьогодні у виконкомі міської ради відбулося методичне навчання. У ньому взяли участь представники департаментів, управлінь, комунальних служб міста, Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області, управління патрульної поліції в Запорізькій області департаменту Нацполіціі України. Головне завдання навчання - виробити алгоритм спільних дій в боротьбі з вандалізмом.

- З початку 2018 року в Запоріжжі сталося понад 290 крадіжок комунального майна. Загальні збитки склали близько 4,5 млн грн. В ході засідання новоствореної робочої групи було прийнято рішення провести методичне навчання, щоб детально опрацювати подібні ситуації і виробити механізм взаємодії органів поліції і структурних підрозділів міста. Це дозволить посилити питання безпеки і в цілому знизити рівень подібних правопорушень, - зазначив начальник відділу координації роботи правоохоронних органів виконкому міської ради Віталій Плетінь.

Представники правоохоронних органів поінформували про механізми реагування у випадках вандалізму для оперативного виявлення правопорушників. Робота в даному напрямку триває.