У Запоріжжі ведуться роботи по освітленню територій шкіл та дошкільних установ

26.10.2018 12:55

Територія школи №39, розташованої в Вознесенівському районі обладнана сучасною системою освітлення. Тут була виконана реконструкція, встановлені сучасні світлодіодні світильники.

Система зовнішнього освітлення навчальних закладів за роки експлуатації помітно зносилася, старі мережі і світильники не забезпечують освітленість території в повній мірі. Міська влада приділила даному питанню окрему увагу. У школах і дитячих садах розпочаті роботи по реконструкції мереж.

- У грудні 2017 року рішенням міської ради зовнішнє освітлення дитячих садків і шкіл було передано на баланс КП «Запоріжміськсвітло». Система освітлення на території навчальних закладів в зношеному стані. Підприємство приступило до робіт, виконуються реконструкції мереж на даних об'єктах. Нещодавно завершено роботи з реконструкції старих мереж в школі №39. Було замінено все зношене обладнання, - зазначив виконуючий обов'язки начальника експлуатаційно-технічного району №2 КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Рожков.

В вечірній час на території школи №39 стало світліше, затишніше, а головне безпечніше ходити на заняття її учням. Нові сучасні світлодіодні світильники дають 100% освітленість.

- Раніше було локальне освітлення, яке забезпечували ліхтарі на даху будівлі. Однак видимість у вечірній час все одно була погана. У школі працюють групи продовженого дня, секції та гуртки, діти займаються до вечора. Дуже раді, що навчальний заклад потрапило в цей проект. Після проведених робіт територія добре освітлюється. Зміни відзначили діти і батьки, - зазначила директор школи №39 Світлана Чабан.

На даному об'єкті було замінено 6 світильників на сучасні світлодіодні, 5 електроопор, прокладено 140 м проводу СІП.