У Запоріжжі відкрили пам'ятник Віталію Сацькому

26.10.2018 14:26

26 жовтня 2017 року пішов з життя Герой України, Почесний громадянин Запоріжжя Віталій Антонович Сацький, який понад 25 років очолював комбінат «Запоріжсталь». Сьогодні виповнився рівно рік з дня його смерті і багато запоріжців прийшли на Осипенківського кладовищі, щоб ушанувати пам'ять Віталія Антоновича. Також тут відбулося відкриття пам'ятника Віталію Сацькому.

Для того, щоб вшанувати пам'ять Віталія Антовіча Сацького сьогодні на Осипенківське кладовище прийшли не тільки його родичі і близькі. Серед присутніх друзі Віталія Антоновича, колеги по роботі, ті, хто вважає його своїм вчителем. Кожному присутньому було, що згадати про цю Людину. Видатного металурга, Почесного громадянина Запоріжжя, який доклав багато зусиль для розвитку не лише комбінату «Запоріжсталь», української металургії, а й нашого міста.

До присутніх звернулися міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма, Почесні громадяни Запоріжжя Віктор Короленко і Сергій Ільїнков та багато інших.

- Для мене Віталій Антонович Сацький не просто Герой України, багаторічний генеральний директор «Запоріжсталі», Почесний громадянин нашого міста, а й справжній Вчитель. Професійний підхід до справи, вміння працювати з людьми, патріотизм, любов до рідного міста. Це лише небагато з того, чого всіх нас, «запоріжсталівців», вчив Віталій Сацький, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що пам'ять про Віталія Антоновича Сацького увічнена на мапі Запоріжжя. Адже в місті вже є парк Металургів імені В. Сацького.

Генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма зазначив, що 26 років історії комбінату пов'язані з ім'ям Віталія Антоновича Сацького.

- Навряд чи хтось зробив для «Запоріжсталі» більше, ніж Віталій Антонович Сацький. Він віддав комбінату душу, серце, все своє життя, - заявив Ростислав Шурма.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»