Ще в декількох дворах житлових будинків Хортицького району з'явилося вуличне освітлення

09.08.2017 13:45

З 2016 року в обласному центрі реалізується масштабна програма по освітленню вулиць і дворів. За даними КП «Запоріжміськсвітло», в поточному році заплановане будівництво сучасної системи зовнішнього освітлення по 126 об'єктам.

За даними КП «Запоріжміськсвітло», в поточному році заплановане будівництво сучасної системи зовнішнього освітлення по 126 об'єктам. Переважно це вулиці приватного сектору та внутрішньодворові території, де вуличного освітлення взагалі не було. На сьогодні по 85 об'єктам вже завершені роботи і забезпечене освітлення. Всього було встановлено більше 1170 нових світлодіодних світильників.

Також в планах комунального підприємства виконати реконструкцію зношених мереж зовнішнього освітлення ще на 34 вулицях обласного центру. Вуличне освітлення відновлено по 9 таких об'єктах.

Радіють тому, що у дворах стало світліше, затишніше і головне безпечніше і мешканці будинків №№ 8, 6, 4 по вулиці Новгородській. Люди кажуть, що ввечері було страшно ходити, траплялися навіть випадки травматизму і пограбувань у темних дворах.

- У липні виконані роботи з монтажу ліній зовнішнього освітлення по вулиці Новгородській, 8, 6, 4. Встановлено 8 опор зовнішнього освітлення, 11 світлодіодних світильників. Сучасні світильники в два рази економніші у порівнянні зі старими ртутними. Термін їх експлуатації 50 тис. годин - це близько 10 років. Також їх особливістю є те, що при меншому споживанні електроенергії, нові світильники забезпечують більшу освітленість вулиці, - розповів начальник експлуатаційно-технічного району №2 КП «Запоріжміськсвітло» Костянтин Маличенко.

Всього на даній ділянці, що охоплює два райони міста - Вознесенівський і Хортицький, в 2017 році заплановано виконати будівництво мереж зовнішнього освітлення по 38 об'єктам. На сьогодні 12 вулиць вже освітлені.