Представники німецького бізнесу обговорили в Запоріжжі перспективи подальшої співпраці

27.10.2018 14:13

До Запоріжжя з візитом прибула німецька делегація. В її складі представники німецького бізнесу. Мета приїзду - обговорення шляхів потенційного співробітництва з Запоріжжям, запорізькими підприємствами і бізнесом. Сьогодні в міськвиконкомі відбулася офіційний прийом німецької делегації.

Представники німецьких компаній під час візиту в Україну вирішили побувати в декількох українських містах, в тому числі і в Запоріжжі. При цьому переваги були віддані містам, співпраця з якими цікавить німецький бізнес. Це стосується як підприємств, компаній, так і органів місцевого самоврядування.

Офіційний прийом був організований за дорученням міського голови Володимира Буряка. Захід пройшов під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Мішка. У ньому взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, голова бюджетної комісії міської ради Руслан Божко, керівники ряду запорізьких комунальних підприємств, керуючих компаній.

Відкриваючи зустріч, перший заступник міського голови Сергій Мішок зазначив, що радий вітати настільки представницьку делегацію на запорізькій землі. Подібні візити важливі не тільки для міської влади, а й для запорізьких підприємств.

- Запоріжжя хоче бути частиною світової спільноти. Місто розвивається і готове розвиватися. Головні показники цього - проекти, які ми готові реалізувати, міжнародні фінансові інститути, з якими співпрацює Запоріжжя. Місто розвиває інфраструктуру, будується сучасний пасажирський термінал в аеропорту. Завершення будівництва дозволить говорити про збільшення пасажиропотоку не тільки для туристів, а й для бізнесу, потенційних інвесторів, - зазначив Сергій Мішок.

Запоріжжя - один з найбільших індустріальних центрів України. Місто, в якому працюють підприємства різних галузей промисловості. Продукція деяких з них відома в усьому світі. У той же час міська влада, запорізький бізнес зацікавлені в поглибленні співпраці з іншими країнами.

Про свою зацікавленість у співпраці з Запоріжжям і запорізькими підприємствами розповіли представники ряду німецьких компаній, що займаються виробництвом різного устаткування, впровадженням енергозберігаючих технологій. Важливо, що наше місто цікаве для німецького бізнесу не тільки як ринок збуту. Німців також цікавлять запорізькі напрацювання в різних сферах.

- Німецький бізнес активно працює в Україні. Однак нам хотілося б поглиблення, розширення співробітництва. Саме тому ми вирішили організувати поїздку в східні регіони України, щоб продемонструвати наявний тут потенціал. При цьому в поїздці беруть участь в основному представники німецького середнього бізнесу, який налаштований працювати на нових ринках, ще недостатньо освоєних німецькими фірмами, - заявила представник однієї з німецьких бізнес-асоціацій Уте Кохловскі-Кадая.

За її словами, головна мета поїздки показати, що в східній Україні є багато потенційних партнерів для налагодження ефективної співпраці. Одним з напрямків спільної роботи може стати розвиток комунальної інфраструктури.

- На цю зустріч спеціально запросили і керівників комунальних підприємств, керуючих компаній. Упевнений, що їм можуть бути цікаві ваші пропозиції. Розвиток комунальної інфраструктури може стати одним з потенційних напрямків нашої подальшої співпраці, - сказав Сергій Мішок.