У Запоріжжі відбулася велика спортивна подія - Zaporizhstal Half Marathon

28.10.2018 14:58

Вдруге в Запоріжжі проходить Zaporizhstal Half Marathon. У цьому році 21 км пробігли близько 700 осіб. На інших дистанціях взяли участь ще сотні бігунів, серед яких і зовсім юні шестирічні. Переможці вже досягли фінішу, і отримали заслужені нагороди.

Все більше запоріжців обирають здоровий спосіб життя і долучаються до занять спортом. У сьогоднішньому напівмарафоні Zaporizhstal Half Marathon взяли участь близько 1700 осіб. Серед учасників професіонали і аматори, діти. Наймолодшим бігунам всього по шість років. Деякі учасники бігли зі своїми домашніми улюбленцями - собаками. Напутні слова та побажання перемоги на старті змагань сказали заступник міського голови Анатолій Пустоваров, перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

- В даному заході три важливих складових. Приклади учасників - професійних спортсменів дають можливість дітям, молоді, запоріжцям подивитися на своїх кумирів. Друге - тут зібралася велика кількість новачків і любителів бігу. Для них цей напівмарафон відправна точка до великих спортивних результатів. По-третє спортивна подія об'єднала велику кількість людей, які прийшли подивитися на змагання, підтримати учасників. Вдячний усім, хто беруть участь в організації спортивного свята, запоріжцям, молоді, дітям, які обрали спорт і здоровий спосіб життя, - сказав Анатолій Пустоваров.

Запорізький напівмарафон складався з декількох дистанцій - забіги на 21 км, також на 5км і 2 км, естафети 3x5 + 1x6 км. Торішня дистанція на 10 км була замінена на естафету 1x10 + 1x11. Відбулися сімейні забіги на 2 км і дитячі на 500 м і 1000 м.

- Вже другий рік поспіль Запоріжжя перетворюється в бігову столицю України. До цього масового спортивного руху приєднується все більше запоріжців, все більше туристів приїжджають. У цьому році на напівмарафоні більше 800 гостей. Це дуже хороший знак для розвитку міста. Для комбінату цей рік ювілейний, ми святкуємо 85 років і проводимо дуже багато яскравих хороших заходів. Серед них марафон, який є завершальною крапкою в цьому сезоні, це також були Khortytsia Freedom, заплив через Дніпро, велогонка. Місто має великий потенціал, в який далі будемо інвестувати і розвивати його, - зазначив генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Як розповів генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черницький, біговий рух справді набирає обертів. Кількість учасників запорізького напівмарафону значно зросла. У минулому році основну дистанцію на 21 км бігли 400-500 чоловік, в цьому вже 700. Зросла і кількість туристів, близько 800 осіб приїхали в Запоріжжя з інших міст України, деякі з них вперше.

Учасники бігли свої дистанції з посмішками і позитивним настроєм. Імена головних переможців вже відомі. Лавровий вінок переможця дістався Сергію Оксенюку, який пробігдистанцію в 21 км за 1 год. 9 хв. 9 сек. Серед дівчат у півмарафонському забігу перше місце посіла Даша Михайлова з результатом 1 год. 18 хв. 51 сек.