Міськвиконком Запоріжжя затвердив 22 проекти-переможці Громадського бюджету

29.10.2018 13:01

Сьогодні на засіданні члени виконкому Запорізької міської ради затвердили проекти-переможці Громадського бюджету. Із 69 поданих проектів мешканці міста обрали 22 найкращих, які спрямовані на благоустрій міста, установ освіти та охорони здоров'я, створення нових архітектурних об'єктів. Реалізація проектів-переможців передбачається наступного року за кошти Громадського бюджету.

Конкурс проектів для реалізації за рахунок Громадського бюджету відбувається в Запоріжжі третій рік поспіль. Цього разу з міського бюджету виділено 10 мільйонів гривень на реалізацію проектів-переможців.

Згідно з умовами, мешканці Запоріжжя могли подати свої проекти для участі в конкурсі протягом травня. Всього надійшло 69 заяв. Після детального аналізу департаментами та управліннями на голосування було відібрано 50 проектів.

Голосування тривало протягом вересня. У ньому взяли участь майже 26 тисяч осіб – як на сайті, так і в паперовому вигляді в районних адміністраціях. Після підрахунку голосів 22 проекти вийшли в переможці на загальну сумму 9 млн 998 грн. Таким чином в освіті реалізуються 12 проектів, в охороні здоров'я – 3 проекти, у сфері благоустрою – 7 проектів.

Сьогодні експерти департаменту фінансової та бюджетної політики міськради представили 22 проекти-переможці на затвердження членам міськвиконкому.

-  Всі ці проекти будуть реалізовуватись вже наступного року. Профільні департаменти постійно супроводжують реалізацію цих проектів, аналізують їх на якість, на те, щоб кожен проект був узгоджений з загальною концепцією розвитку того чи іншого інфраструктурного об'єкту – парку чи скверу. Тож кожен проект буде органічно вписаний в життя міста, - зазначила Ольга Вагіс, директор департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради.