У Запоріжжі виконується Меморандум про підвищення якості послуг з вивезення сміття

29.10.2018 13:45

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету відзвітувало про виконання умов Меморандуму, підписаного з міською владою. За чотири місяці для поліпшення якості вивезення сміття було придбано шість спеціальних автомобілів. До кінця року буде встановлено тисячу нових контейнерів. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

25 червня 2018 року був підписаний Меморандум між виконавчим комітетом міської ради та ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Його головна мета - реалізація заходів щодо поліпшення вивезення сміття в Запоріжжі. Підприємство взяло на себе зобов'язання з придбання нових контейнерів, автомобілів для вивозу ТПВ. Сьогодні, за пропозицією міського голови Володимира Буряка, представники компанії відзвітували про результати виконання Меморандуму.

Як повідомив Ігор Бурчак, шість автомобілів для вивезення сміття вже придбані і працюють на лінії. Це дозволило вирішити проблему збоїв з вивезенням ТПВ. Автомобілі місткістю 8, 14, 20 кубометрів дають можливість прискорити вивезення сміття. Також підприємство вже придбало і встановило 300 нових контейнерів для ТПВ. До кінця року будуть куплені ще 700 сміттєвих баків.

- Судячи з вашої доповіді, умови Меморандуму виконуються. Думаю, що ми ще пізніше заслухаємо звіт про його реалізацію, коли будуть встановлені інші баки. Однак залишається проблема з прибиранням контейнерних майданчиків, коли сміття залишається після вивантаження контейнерів і його ніхто не прибирає. Ви уклали договори з керуючими компаніями, але повинні їх контролювати. Адже рішення цієї проблеми - ваше завдання, - зазначив Володимир Буряк.

Також в рамках виконання Меморандуму на підприємстві підвищили зарплату водіям і вантажникам. Це дозволило в основному вирішити проблему їх нестачі. Хоча кілька вільних робочих місць ще залишається.