У Запоріжжі з'явиться житловий комплекс для дитячих будинків сімейного типу

09.08.2017 14:40

Міська влада всіляко підтримує сімейні форми виховання дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, в Запоріжжі по пр. Інженера Преображенського, 3 проводиться реконструкція приміщення колишнього дитячого садка під житловий комплекс для дитячих будинків сімейного типу. Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів на об'єкті виїзну нараду за участю представників служби (управління) у справах дітей міської ради, КП «Управління капітального будівництва», фірми-підрядника, проектувальників і прийомних сімей.

- У Запоріжжі з минулого року функціонує глобальна програма з підтримки сімейних форм виховання, яка відзначена на всеукраїнському рівні. В рамках цієї програми було прийнято рішення про будівництво дитячих будинків сімейного типу та надання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ми реконструюємо приміщення колишнього дитячого садка. Зараз тут вже живе сім'я Зарецьких, для них планується розширити площу проживання. Ще три родини зможуть вселитися в перероблені квартири після завершення робіт. Для них будуть створені умови для повноцінного розвитку і виховання дітей, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Підрядна компанія виконує роботи по ремонту і утепленню покрівлі, заміні вікон та дверей, гідроізоляції та утепленню цоколя, заміні системи трубопроводів, електрики, опалення, оздоблювальні роботи в квартирах. Завершення всіх робіт планується до кінця вересня.

На даний момент в Запоріжжі працюють три дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються діти-сироти, і діти, позбавлені батьківського піклування. Два з них приїхали з зони проведення антитерористичної операції: дитячий будинок сімейного типу Циганенко і дитячий будинок сімейного типу Зарецьких. Дитячий будинок сімейного типу Дмитрієвих з'явився в Запоріжжі близько трьох років тому.