У Комунарському районі розглянули питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати

29.10.2018 14:35

В районній адміністрації Запорізької міськради по Комунарському району відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

В ході засідання обговорювались питаня про стан виплати та погашення заборгованості з заробітної плати на підприємствах району; про стан виплати обов’язкових платежів та погашення заборгованості перед бюджетом Пенсійного фонду України та Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; про організацію роботи стосовно додержання чинного законодавства про працю, в частині встановлених мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

За статистичними даними, станом на 1 вересня 2018 року заборгованість із заробітної плати по Комунарському району становила 6 млн 842,5 тис. грн, в тому числі на економічно активному підприємстві Філія «Запорізький державний навчально-курсовий комбінат», УДП «Укрінтеравтосервіс» – 201,7 тис. грн, на підприємстві, яке перебуває в стадії банкрутства, ЗДП «Радіоприлад» – 6 млн 640,8 тис. грн.

Загалом у січні-жовтні поточного року проведено 10 засідань районної комісії, заслухано звіти 82 керівників підприємств, всіх попереджено про відповідальність за порушення законодавства про працю та оплату праці.