У Запоріжжі обговорювали реформу системи освіти

29.10.2018 17:35

Сьогодні у Запоріжжі відбулась Перша Всеукраїнська конференція у форматі ТОП «Модератори освітніх реформ». У ній взяли участь більше тисячі освітян, з яких майже 200 гостей з різних регіонів України.

Фахова конференція запроваджена в новому форматі ТОП – Територія Освітніх Перспектив.

З початком роботи конференції її учасників привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Хочу сказати кілька слів про те, яка велика відповідальність лягає на тих, хто готує сьогоднішнє покоління учнів, тому що через 10-20 років вони будуть керувати нашою країною. Я впевнений, що сьогодні на конференції ми почуємо багато інноваційних ідей, які стануть основою тих реформ, що сьогодні відбуваються у державі. Це вагома подія для Запоріжжя, адже всі запорізькі освітяни зможуть почути кращі ідеї, - сказав заступник міського голови Валерій Еделєв.

Вперше в Україні освітня конференція такого формату об’єднала одночасно тисячу талановитих педагогів з різних регіонів України.

- З понеділка розпочинаються осінні канікули у школярів, а у педагогів - осінні канікулярні педагогічні навчання . Ми стартуємо з Всеукраїнської конференції. Це новий авторський формат департаменту освіти і науки Запорізької міської ради. Саме з нього розпочинаються системні навчання педагогів Запоріжжя в таких міських цікавих проектах, як «Управлінська сотня кадрового резерву», «Асоціація молодих освітян», підтримка інновацій на базі наших регіональних вишів, а також міські методичні навчання. Сьогодні ми побачимо 20 спікерів, які представлять свої інноваційні ідеї щодо реформування освітньої галузі, - відзначила завідувач науково-методичним центром Оксана Гусак.

Учасники конференції обговорювали освітні реформи та стратегії їх впровадження у Запоріжжі. Адже за словами організаторів конференції, реформа освіти – сьогодні одне з ключових питань для громади. Серед спікерів конференції - кращі вчителі Запоріжжя та інших міст України.