У Запоріжжі триває ремонт тротуарів по проспекту Соборному

30.10.2018 13:35

У Запоріжжі тротуари роблять комфортними і безпечними для пішоходів. Третій рік в місті реалізується програма по ремонту тротуарів. В Олександрівському районі роботи розгорнулися на ділянці пішохідної зони по проспекту Соборному.

У Запоріжжі стану тротуарів не приділялося уваги довгі роки, через що вони стали розбиті та небезпечні. Тепер міська влада приділила даному питанню окрему увагу. З 2016 року поетапно, об'єкт за об'єктом упорядковують. В Олександрівському районі зараз ведуться роботи на ділянці по проспекту Соборному (по одній зі сторін руху на відрізку - перетин проспекту з вулицею Слобідською). Тут міняють старе розбите покриття на нову тротуарну плитку. Обсяг робіт близько 600 кв. м.

- У поточному році в районі заплановані ремонти тротуарів виходять на завершальний етап. На даній ділянці субпідрядник КП «ЕЛУАШ» виконує роботи по заміні тротуарного покриття - оновлюється плитка 50x50, яка повністю була зруйнована. Наступний об'єкт - ділянка тротуару по вулиці Запорізькій (уздовж Малого ринку). Обсяги близько 400 кв. м, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Всього в 2018 році ремонт тротуарів у Олександрівському районі плиткою заплановано виконати на загальній площі 6 тис. кв. м - це 5 об'єктів. Із застосуванням асфальтобетону було відремонтовано 2,5 тис. кв. м пішохідних зон.

За три роки реалізації міської програми по ремонту тротуарів тільки в Олександрівському районі відремонтовано пішохідні зони загальною площею близько 30 тис. кв. м. Оновлені тротуари по проспекту Соборному і прилеглих вулицях. Роботи тривають, визначаються об'єкти на наступний рік.