У Запоріжжі відкрився перший центр каністерапії «Доктор Дог»

30.10.2018 14:30

У Запоріжжі в рамках проекту «Терапевтичні собаки для України» GIZ відкрився центр каністерапії «Доктор Дог». Проект спрямований на розширення набору терапевтичних заходів для лікування українських дітей, які пережили психологічну травму у зв'язку з подіями на Сході країни. Але ця категорія дітей, яким надаватимуть послуги сертифіковані спеціалісти та собаки-терапевти, не єдина. Каністерапія рекомендована майже всім категоріям дітей та дорослих (за деякими виключеннями). Лікування за допомогою тварин – це цільове втручання, при якому навчена тварина включається в терапевтичний процес, сприяючи поліпшенню фізичної, соціальної, емоційної та пізнавальної діяльності людини.

Перше групове заняття для особливих дітей, клієнтів Центру денного перебування для дітей з ВІЛ, провела спеціаліст міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Яна Самура та психолог, кінолог Альона Сердюк.

Діти із захватом взаємодіяли із собаками-терапевтами - руським спаніелем Євсеєм та лабрадором Ритою - грали у вгадалки, вчилися давати команди тваринам, кидали м'ячик, ділилися враженнями та емоціями. До речі, всі собаки-терапевти центру мають сертифікат.

В урочистому відкритті центру взяли участь представники Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».