Запорізьким рятувальникам нададуть допомогу, виділивши автоцистерни

09.08.2017 13:30

У Запоріжжі на даний момент оголошено найвищий, п'ятий рівень, пожежної небезпеки, що пов'язано зі спекотною погодою.

За день у місті відбувається 70-80 пожеж, з них 50-60 на відкритих територіях. На ситуацію, що склалася відреагував міський голова Володимир Буряк, який сьогодні зустрівся з представниками рятувальних служб, що працюють на території міста.

В ході зустрічі було обговорено питання забезпечення пожежної безпеки на території міста. Міський голова підкреслив, що в умовах спеки і підвищеної пожежної небезпеки необхідно зробити все можливе, щоб не допустити різкого збільшення кількості пожеж. Завдання пожежних - оперативно реагувати на всі випадки загоряння. Міська влада, зі свого боку, надавала і готова далі надавати рятувальним службам всю можливу допомогу.

Начальник Запорізького міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області Микола Заїка, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Крохмаль відзвітували про стан пожежної безпекои в місті.

За словами рятувальників, ситуацію з пожежами в Запоріжжі вдається тримати під контролем. Це стало можливим завдяки налагодженій взаємодії ГУ ДСНС України в Запорізькій області з міською владою, профільними департаментами, управліннями, районними адміністраціями міської ради.

- Для більш оперативного надання допомоги при ліквідації пожеж пропоную закріпити на період підвищеної пожежної небезпеки кілька автоцистерн наших комунальних підприємств, які при необхідності зможуть здійснювати підвезення води для допомоги рятувальникам при гасінні пожеж. Повинно бути забезпечене цілодобове чергування двох таких автоцистерн, щоб рятувальники могли безпосередньо звернутися за допомогою до конкретних комунальних підприємств. Доручаю підготувати відповідне розпорядження, - заявив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк також поставив завдання розглянути всі звернення ГУ ДСНС України в Запорізькій області щодо надання допомоги, що надійшли за останній час, і винести це питання на розгляд сесії міської ради.