17 міських бібліотек Запоріжжя взяли участь у «Книжковій толоці»

31.10.2018 10:30

Запорізькі бібліотеки долучилися до щорічного фестивалю «Книжкова толока», що пройшов 26-28 жовтня у нашому місті. Цього разу у події взяли участь 17 міських бібліотек, які забезпечували наповнення контенту «Книголісся».

Запорізька "Книжкова толока" щорічно об’єднує видавців, письменників, митців, культурних менеджерів, читачів з усієї країни. Долучилися до масштабної події й запорізькі бібліотеки. Упродовж трьох днів бібліотечні працівники провели 18 майстер-класів, у яких взяли участь близько 500 дітей. Головною метою заходів, організованих бібліотекарями, були популяризація  читання, книг та зустріч з улюбленими літературними героями.

Діти із задоволенням  виготовляли книжкові закладки в техніці орігамі, створювали  обкладинки та героїв улюблених книжок, брали участь у театралізованій вікторині «Поле чудес»  та літературному караоке, раділи та переживали разом з героями лялькових вистав за мотивами улюблених дитячих творів. Також долучились до майстер-класу «Моя квітуча Україна» (створення карти України квітками-саморобками).

Упродовж усіх днів постійно працювали стенди «Буккросинг» та фотозона «Книжкове перевтілення» від Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Запоріжжя.

Запорізькі бібліотеки пропонують усім, хто любить читання, хороші книги та живе спілкування, не чекати наступної "Книжкової толоки", а вже зараз завітати до бібліотек і стати їх постійними читачами.