Запорізькі депутати закликають притягати до кримінальної відповідальності вандалів, які навмисно знищують комунальне майно

31.10.2018 19:18

Збитки, заподіяні міському господарству діями вандалів, обчислюються мільйонами гривень. Крім того, подібні витівки ставлять під загрозу нормальну життєдіяльність міста. Депутати міської ради мають намір посилити боротьбу з вандалами. Сьогодні було прийняте звернення до правоохоронних органів вжити відповідних запобіжних заходів, також виявляти та притягати до кримінальної відповідальності за подібні правопорушення.

Проблема вандалізму існує протягом десятиліть. Невідомі продовжують навмисно псувати комунальне майно - розбивають і підпалюють сміттєві баки, ламають дерева і лавочки, викопують зелені насадження, виводять з ладу ліфтове господарство, крадуть кабель і прилади обліку.

Тільки за останні два місяці в Запоріжжі були спалені 70 сміттєвих контейнерів. З даними фактами власники майна зверталися до правоохоронних органів, ведуться слідчі дії. У Запоріжжі склалася проблема з нестачею сміттєвих контейнерів, а це в свою чергу може негативно впливати на санітарний стан. Для повного забезпечення населення міста послугами вивезення сміття не вистачає 4618 контейнерів. Подібні дії вандалів тільки погіршують ситуацію.

Для вирішення проблеми з вандалізмом у місті створено робочу групу для реалізації виконання плану заходів щодо профілактики правопорушень та підтримки публічної безпеки в Запоріжжі на 2018 - 2021 роки. У вересні вже відбулося перше засідання, в жовтні - методичне навчання.

В ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати прийняли звернення до керівників запорізьких міських прокуратур №1, №2, №3, Дніпровського відділу поліції ГУ Нацполіціі в Запорізькій області вжити заходи щодо попередження подальших випадків злісного пошкодження майна.

У своєму зверненні до правоохоронців депутати акцентують увагу на важливості посилення запобіжних заходів і розробці конкретного плану дій. Також в документі зазначена необхідність проведення невідкладних дій, що дозволяють встановити винних у підпалах контейнерів і притягти їх до кримінальної відповідальності.