Лічильники для запорізьких багатоповерхівок придбають за кошти бюджету міста

31.10.2018 12:50

Виділення коштів на придбання 62 загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії; фінансова допомога «Запоріжелектротрансу»; ситуація з вартістю газу для концерну «Міські теплові мережі» - на цих питаннях зупинився сьогодні міський голова Володимир Буряк, відкриваючи тридцять третю сесію Запорізької міської ради.

Сьогодні проходить тридцять третя сесія Запорізької міської ради. До порядку денного було внесено кілька десятків питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. На початку сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на головних питаннях сесії. Зокрема на придбанні лічильників тепла.

- Окремо хочу зупинитися на виділенні коштів на придбання загальнобудинкових приладів обліку тепла для встановлення замість вкрадених. Цього року вже встановлено близько 120 лічильників. Сьогодні плануємо виділити гроші для придбання ще 62 лічильників, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що вартість приладу обліку досить значна. Їх придбання – велике навантаження для мешканців будинків. Тому в поточному році кошти на їх закупівлю виділяють з бюджету міста.

У той же час, у зв'язку зі змінами в законодавстві, починаючи з 2019 року, у міста не буде можливості оплатити покупку загальнобудинкових лічильників тепла з міського бюджету. Це будуть вимушені робити самі мешканці, адже компенсація вартості приладів (у разі необхідності заміни) буде включена до тарифу на оплату тепла по цьому будинку.