«Запоріжелектротранс» має відзвітувати про результати роботи

31.10.2018 12:53

Комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» отримає фінансову допомогу на листопад. Рішення про її виділення на грудень прийматиметься за результатами діяльності підприємства у листопаді. У першу чергу це пов’язано з підвищенням вартості проїзду у комунальному транспорті. Адже це має позначитися і на підвищенні прибутків «Запоріжелектротрансу». Про це повідомив на початку сесії міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що виділення додаткових коштів на фінансову підтримку «Запоріжелектротрансу» викликало активне обговорення. У той же час «Запоріжелектротранс» фактично перевозить більшу кількість пільговиків. Автобусами, трамваями, тролейбусами. Тобто виконує соціальну функцію.

Відзначимо, КП «Запоріжелектротранс» звернулося з проханням виділити 43 мільйони гривень. Цю цифру планується включити до відповідної програми. У той же час з міського бюджету поки вирішили виділити лише 22 мільйони гривень, щоб забезпечити фінансування у листопаді.

- Про виділення іншої частини коштів будемо говорити пізніше. Адже з 1 листопада зросте вартість проїзду, також і у комунальному транспорті. Тобто мають зрости і прибутки підприємства. Керівництво «Запоріжелектротрансу» повинне у листопаді відзвітувати перед депутатськими комісіями про роботу підприємства. У тому числі і про прибутки після зміни тарифу. На основі цього звіту і виноситиметься рішення про виділення фінансової підтримки на грудень, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, вже кілька років держава не компенсує витрати підприємству «Запоріжелектротранс» на перевезення пільговиків. Це навантаження взяв на себе місцевий бюджет. Фактично фінансова допомога компенсує витрати «Запоріжелектротрансу» на перевезення пасажирів пільгових категорій.