Запоріжжя і запорізький аеропорт зацікавили міністра закордонних справ Латвії

01.11.2018 09:00

Минулого тижня група запорізьких журналістів побувала в Латвії. Візит був присвячений 100-річчю незалежності цієї держави.

У рамках візиту журналісти зустрілися з державними і громадськими діячами, представниками творчої інтелігенції, великого, середнього і малого бізнесу, вченими і колегами-журналістами, українськими дипломатами, нашими земляками, які довгий час живуть у цій прибалтійській державі, і багатьма іншими. Пам'ятними видалися відвідини українських бійців, які проходять реабілітацію в Юрмалі після поранень.

Відбулася і зустріч з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем. Під час зустрічі, яка проходила в залі прийомів міністерства, запорізькі журналісти розповіли главі латвійського МЗС про наше місто, Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» і перспективи його розвитку.

Головний редактор газети «Запорозька Січ» Володимир Рибальченко передав міністру від імені міського голови Володимира Буряка запрошення відвідати Запоріжжя. Адже вже наступного року в аеропорту планують завершити будівництво сучасного пасажирського терміналу. Його відкриття має сприяти збільшенню кількості обслуговуваних рейсів і пасажирів. Серед них можуть бути і пасажири з Латвії. У будь-якому разі місто зацікавлене у співпраці з Латвією, відкритті прямих авіаційних рейсів.

Очільник МЗС Латвії назвав цю інформацію цікавою і висловив думку, що у нашого аеропорту є хороші перспективи, в тому числі і у відкритті рейсів у Латвію.

- Це дуже доречно! Я передам інформацію в нашу національну авіакомпанію Airbaltic. Вони вже літають до Києва. Разом з вашими авіакомпаніями це 3-4 рейси на день. Крім того, вони літають в Одесу, колись літали і в Донецьк. У сучасній ситуації цілком можна розглядати відкриття рейсів в Запоріжжі. Думаю, у запорізько-латвійського авіасполучення є майбутнє, - сказав Едгар Ринкевич.