4 листопада у Запоріжжі стартує опалювальний сезон

01.11.2018 13:15

Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати проект рішення виконавчого комітету про початок опалювального сезону у Запоріжжі. Згідно з ним опалювальний сезон стартує 4 листопада.

Про це міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Опалювальний сезон у Запоріжжі розпочнеться 4 листопада. Міський голова Володимир Буряк вже підписав відповідне рішення виконавчого комітету. Воно було прийняте у зв’язку з необхідністю забезпечити комфортну температуру у школах, дитячих садках, лікарнях. На прохання журналістів міський голова Володимир Буряк прокоментував рішення про початок опалювального сезону.

- Дата 4 листопада визначена з урахуванням того, що 5 листопада відновлюються заняття у школах після канікул. Діти зможуть прийти до теплих класів, не мерзнутимуть під час уроків. Якщо цього не зробити, то після поновлення навчання відзразу зросте захворюваність серед дітей, а цього допустити не можна, - зазначив Володимир Буряк.

Вночі найближчими днями буде прохолодно, тобто будівлі холонутимуть та не будуть встигати нагріватися вдень. У результаті в приміщеннях буде некомфортно низька температура. Особливо це відчуватиметься у школах, дитячих садках, лікарнях.

У той же час включити опалення лише в об’єктах соціальної сфери неможливо з технічних причин. Тому розпочнеться підключення до тепла і житлових будинків.

- Хочу підкреслити. Нарахування за тепло після старту опалювального сезону відбуватиметься з моменту надходження тепла до будинку, а не з початку опалювального сезону. До того ж більшість багатоквартирних будинків у нас обладнані лічильниками, тобто мешканці платитимуть за їх показниками, - заявив Володимир Буряк.