У Запоріжжі стартував міський проект «Управлінська сотня кадрового резерву» 2018-2019 років

01.11.2018 12:26

Сьогодні в Запоріжжі відбулося урочисте відкриття осінньої сесії «Маркетинговий підхід в управлінні сучасними закладами освіти» міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву» в 2018-2019 навчальному році. Проект проводиться в Запоріжжі третій рік поспіль за підтримки міської влади. Він є унікальним, аналогів йому немає в Україні. Його учасники - кращі представники сфери освіти міста, які пройшли відбірковий етап. В рамках проекту вони пройдуть інтенсивний курс навчання, заслухають лекції, візьмуть участь у тренінгах та майстер-класах.

Проект «Управлінська сотня кадрового резерву» організовано з метою підвищення професійної компетентності педагогічних працівників міста Запоріжжя.

З відкриттям першої сесії учасників та гостей проекту привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Міська влада зацікавлена підтримувати інновації в освіті, вносити значний матеріальний ресурс для поновлення не лише матеріально-технічної бази закладів освіти, а й для підготовки педагогічних кадрів нової формації. Майбутні керівники, які сьогодні серед вас, зможуть створити нову систему освітнього закладу за допомогою розробки власних ефективних моделей, програм, технологій тощо, - відзначив Валерій Еделєв.

Робота сесії велась у трьох тематичних блоках: інтерактивний, спілкування з VIP-спікерами та практичний. В її рамках відбулись управлінські інтенсиви на тему «Використання технології фандрайзингу в управлінні закладом освіти» від керівників міських закладів освіти. Також VIP-спікери Проекту провели авторські майстер-класи на теми: «Стрес-менеджмент для працівників освіти», «Ефективний професіонал = гармонійна особистість», «Державна мова — один із базових інструментів функціонування держави» та «Методичний інструментарій для формування корпоративної системи стимулювання та мотивації».

У рамках цьогорічного проекту запланована міжсесійна робота, що передбачає стажування учасників проекту, роботу над впровадженням пілотних проектів під керівництвом кураторів, дистанційний супровід учасників за індивідуальним графіком технології «перевернутий клас» та проведення Skype-конференцій кураторів з учасниками проекту тощо. У грудні-лютому відбудеться зимова сесія «Управлінської сотні», під час якої слухачі опрацьовуватимуть авторські управлінські проекти.