Володимир Буряк повідомив, коли запоріжці почнуть платити за тепло

01.11.2018 14:59

Оплата за тепло запоріжцям буде нараховуватися після старту опалювального сезону, але з того моменту, коли тепло надійде в житлові будинки, квартири. Якщо тепло буде в багатоповерхівці, але його не буде в конкретній квартирі, то по таких квартирах будуть проводитися перерахунки. Такий механізм уже використовувався в минулому опалювальному сезоні. Про це повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

З 4 листопада в Запоріжжі стартує опалювальний сезон. Однак налагодження обладнання, «розпломбування» котелень тепловики вже розпочали. Зараз одне з головних завдань - забезпечити циркуляцію теплоносія між котельнями та житловими будинками, об'єктами соціальної сфери. Це необхідно для того, щоб забезпечити стабільний початок опалювального сезону.

- Уже розпочато налагодження котелень, мереж. Забезпечується циркуляція теплоносія. У деяких будинках батареї можуть потеплішати навіть раніше, 2 або 3 листопада. Однак нарахування за опалення будуть проводитися тільки з 4 листопада, після старту опалювального сезону. З того моменту, як тепло надійде в будинок. Якщо в окремих квартирах будинку опалення не буде, то по цих квартирах буде проведений перерахунок, - повідомив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що в першу чергу опалення включатимуть в лікарнях, пологових будинках, стаціонарах медичних установ, школах, дитячих садках. Наступний етап - багатоповерхові житлові будинки. Перед концерном «Міські теплові мережі», керуючими компаніями, профільними департаментами поставлене завдання - протягом трьох днів після старту опалювального сезону тепло повинно надійти в усі будинки, об'єкти соціальної сфери.