Захист прав дітей - на особливому контролі

10.08.2017 10:15

На виконання постанови Кабінету Міністрів України №623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов'язків державного соціального інспектора», фахівці Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснюють контроль за цільовим використанням допомоги, виплаченої при народженні дитини.

Також в обов'язки фахівців Центру входить проведення обстежень матеріально-побутових умов проживання дитини з матір'ю і, в разі необхідності, підготовка пропозицій про призупинення або припинення виплат допомоги на дітей самотнім матерям.

За сім місяців поточного року фахівцями Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено 390 обстежень сімей для перевірки цільового використання коштів при народженні дитини, подано шість пропозицій про призупинення виплат.

Контроль за цільовим використанням коштів дозволяє попередити неналежне виконання батьками своїх обов'язків, забезпечити належні умови для повноцінного виховання і розвитку дітей, захист їх прав та інтересів.