Декілька підприємств оштрафовано за несвоєчасне прибирання

02.11.2018 15:53

Сьогодні відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті. На розгляді було понад 50 протоколів, складених працівниками поліції, Інспекції з благоустрою, районних адміністрацій міської ради на 42 осіб, які допустили порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя або інших нормативно-правових актів України.

На засідання з’явилося більше 20 осіб, справи яких було розглянуто у процесі роботи комісії. Більша частина протоколів складена за порушення Правил благоустрою, а саме: захаращення прибудинкової території, наявність сміття, стихійна торгівля, розміщення торгівельних конструкцій без дозвільних документів тощо.

На засіданні комісії розглянули більше 10 протоколів, складених на посадових осіб керуючих компаній: КП «Запоріжремсервіс», ТОВ "КК "Мрія", ТОВ «Місто для людей Запоріжжя».

Протоколи виписані за допущення захаращення прибудинкових територій та несвоєчасне прибирання побутового сміття по вулицях Б. Хмельницького, Лермонтова, Базарній, Гоголя, Патріотичній, по проспекту Ювілейному. За зазначені порушення 7 посадових осіб, в тому числі керівники керуючих компаній, піддані адміністративному стягненню у вигляді штрафів від 850 до 1360 гривень.

Окрім того, знову були притягнені до відповідальності особи, які всупереч чинному законодавству здійснюють продаж алкогольних напоїв чи тютюнових виробів неповнолітнім. За зазначені правопорушення винні особи також були оштрафовані.

Адміністративна відповідальність призначена також підприємцям, які здійснювали комерційну діяльність з кіосків, не маючи відповідних дозвільних документів. Їм накладені штрафи від 860 до 1700 гривень.