У Запоріжжі продовжують підключати опалення. З теплом вже понад дві тисячі багатоповерхівок

05.11.2018 11:40

На нараді, яку провів сьогодні міський голова Володимир Буряк, підбили підсумки першого дня роботи з початку опалювального сезону. За станом на 8.00 5 листопада 2133 житлових будинки підключені до опалення. Продовжується робота по підключенню інших осель. Однак 664 з них складають будинки ОСББ, більшість з яких поки не прийняли рішення про підключення опалення. Переважна кількість об’єктів соціальної сфери вже з теплом.

Міський голова Володимир Буряк провів сьогодні нараду з питань старту опалювального сезону. Про перші результати роботи відзвітували керівники департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, концерну «Міські теплові мережі», керуючих компаній, Муніципальної аварійної служби, контакт-центру «15-80».

- Перед стартом опалювального сезону всі служби звітували про практично 100% готовність до його початку. Це стосується як концерну «Міські теплові мережі», так і керуючих компаній, департаменту з управляння житлово-комунального господарства. Опалювальний сезон стартував 4 листопада. За підсумками першої доби вже можна робити певні висновки. У тому числі і щодо виконання поставленого завдання – подати тепло до всіх житлових будинків, об’єктів соціальної сфери протягом трьох діб, - заявив Володимир Буряк.

За станом на 8.00 5 листопада тепло ще не отримали 488 будинків, які знаходяться в управлінні керуючих компаній. 1866 будинків тепло отримали. Робота продовжується. Зокрема усуваються виниклі аварійні ситуації, підключається котельня ПАТ «Мотор Січ» і так далі. Без опалення і 664 будинки ОСББ з 931. Однак тут у більшості випадків пов’язано з небажанням ОСББ поки розпочинати опалювальний сезон. Про строки його старту вони повинні повідомити додатково.

Під час наради представники керуючих компаній повідомили, що 488 будинків, які залишилися, планується підключити вже сьогодні. Для цього є всі технічні можливості.

- Таким чином за вашою інформацією до кінця сьогоднішнього дня всі будинки, які відносяться до керуючих компаній, отримають тепло. Як кажуть, завтра подивимося, але вас ніхто не примушував робити такі заяви. У будь-якому випадку завдання протягом трьох діб забезпечити подачу тепла ніхто не відміняв, а всі профільні служби заявляли, що це буде зроблено, - зазначив Володимир Буряк.

На нараді також було повідомлено, що тепло ще необхідно подати до двох дитячих садків, семи шкіл. Без опалення і частина медичних закладів. Однак більшість з них – поліклініки, які мають підключити сьогодні. Також є питання по кільком лікарням - №№2, 5, 9.

- Було поставлене завдання підключити школи, дитячі садки, лікарні у першу чергу. До того ж не зовсім віриться у наведені дані, оскільки вони дещо відрізняються від інформації, яка є у мене . Тому доручаю перевірити наявність тепла у закладах соціальної сфери, подати узагальнену інформацію, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що нарахування за опалення має відбуватися з того моменту, коли тепло надійшло до конкретної квартири. До того ж квартира повинна бути повністю забезпечена теплом, а не лише в окремих кімнатах. По таких проблемних квартирах має бути проведений перерахунок. Це завдання концерну «Міські теплові мережі».

- Подібний механізм ми вже використовували у минулому році. Запоріжці повинні платити за опалення після початку опалювального сезону, але лише з того моменту, коли тепло надійде до конкретної квартири, - підкреслив Володимир Буряк.

У випадку проблем з опаленням запоріжці можуть повідомляти про це через контакт-центр «15-80». Це можна зробити як телефоном, так і через сайт.