У Запоріжжі триває системна ліквідація карантинних рослин

10.08.2017 13:42

У Запоріжжі ведеться системна боротьба з карантинними рослинами. У минулому році була прийнята міська програма, основна мета якої - проведення комплексних заходів з виявлення та ліквідації вогнищ амброзії.

Як борються з карантинними рослинами на КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», перевірив сьогодні заступник міського голови Валерій Еделев в ході виїзної наради.

- Ведеться перевірка, як комунальні підприємства виконують ліквідацію карантинних рослин на своїй території. В ході перевірки ми виявили, що території аеропорту приведено до належного стану, вогнищ амброзії немає. Є поодинокі випадки, які можна ліквідувати застосуванням спеціальних хімічних препаратів. Також поставлено завдання до осені засіяти траву, яка буде пригнічувати природним шляхом карантинні бур'яни. Крім того, ми плануємо впорядкувати територію навколо пасажирського терміналу, - розповів Валерій Еделев.

Роботи, спрямовані на ліквідацію карантинних рослин, проводяться системно, охоплюючи по максимуму території, на яких росте амброзія. Валерій Еделев підкреслив, що питання повного знищення амброзії дуже складно вирішити на території окремого регіону, адже насіння амброзії розносяться вітром на сотні кілометрів. Необхідно щоб на державному рівні виділялися кошти і боролися з амброзією скрізь і повсюдно.