Комунальний транспорт Запоріжжя готовий до зими

07.11.2018 12:29

Перед настанням холодів в муніципальному транспорті міста перевірили справність опалення в салонах.

Системи опалення в усіх трамваях, тролейбусах і великих автобусах відремонтовані та працюють. Багато з них вже перевозять пасажирів в салонах з обігрівом. У нових «МАЗах» крім стандартного обігріву є ще й додаткова пічка, яка дозволяє зберігати тепло біля дверей.

Як повідомив головний інженер КП «Запоріжелектротранс» Віталій Шумейко, підготовка комунального транспорту до зими ведеться протягом усього року.

- Опалення в салоні дуже важливе для комфорту пасажирів. Як тільки закінчується зима, починається підготовка транспорту до наступної зими. Перед настанням холодів ми перевіряємо все опалення, працездатність пічок і тенів, а також прилягання дверей. Весь рухомий склад готовий до зими. На вулиці вже почало холоднішати, тому на сьогодні салони в багатьох транспортних засобах вже обігріваються. У нових трамваях, автобусах і тролейбусах двері прилягають дуже щільно, що дозволяє постійно підтримувати тепло в салоні, - зазначив Віталій Шумейко.

Для прибирання снігу з рейок у парку КП «Запоріжелектротранс» є п'ять снігоочисників, які також знаходяться в справному стані та готові до негоди.