У Запоріжжі керівники ОСББ та квартальні навчалися, як притягти до відповідальності порушників благоустрою

08.11.2018 12:25

Сьогодні, 8 листопада, у великому залі Запорізької міської ради пройшов семінар-тренінг для представників самоорганізації населення – голів ОСББ, ЖБК та квартальних, організований адміністративною комісією Запорізького міськвиконкому за участі департаменту правового забезпечення міськради. Семінар провів головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правової експертизи розпорядчих актів управління з питань правового забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів, заступник голови адміністративної комісії Віктор Низовцев.

21 вересня 2018 року Запорізький міськвиконком прийняв рішення № 444, за яким посадові особи отримують повноваження щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбаченні ст.ст. 150, 152, 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). На виконання цього рішення вже втретє організоване безоплатне навчання для керівників ОСББ, ЖБК та квартальних, як правильно користуватись цим владним інструментом, щоб притягти до відповідальності фізичні та юридичні особи за правопорушення в сфері благоустрою, захищати права громадян на відпочинок та безпеку, боротися зі стихійними звалищами, захаращенням території міста.

Понад 130 учасників семінару навчалися, як правильно складати протоколи на порушників, як ефективно співпрацювати з поліцією. На сьогодні за адміністративним порядком у Запоріжжі слідкують поліція, районні адміністрації та інспекція з благоустрою. Але їх сил замало, тому участь активної громадськості дуже доречна.

Люди, які взялися за організацію роботи своїх будинків, знають проблеми територій, на яких мешкають, можуть вчасно реагувати на порушників, які залишають сміття та непотріб, ведуть несанкціоновану торгівлю, знищують зелені насадження та псують майно та інше.

Уповноважені особи з числа керівників ОСББ, ЖБК та квартальних, які отримають посвідчення від рай адміністрацій, матимуть право складати протоколи на порушників у необмеженій кількості і на будь-кого. Ці протоколи будуть розглянуті на засіданнях адмінкомісії міськвиконкому, які проводяться кожного першого і третього четверга. За результатами розгляду комісії порушники будуть покарані.