Володимир Буряк повідомив про подальшу долю мулових майданчиків ЦОС №1

08.11.2018 13:55

Міська влада, керівництво КП «Водоканал» розуміють важливість продовження модернізації ЦОС №1, у тому числі і існуючих мулових майданчиків. Адже сучасний їх стан спричиняє незручності запоріжцям, які проживають неподалік. Не потрібно забувати також про те, що їх площа не може постійно зростати. Ніхто не збирається зупинятися лише на заміні аераційної системи. Про подальші плани у цьому напрямку журналістам сьогодні розповів міський голова Володимир Буряк.

Комунальне підприємство «Водоканал» системно працює над покращенням якості послуг з водопостачання та водовідведення. Підприємство інвестує власні кошти в проекти капітального ремонту, заміни мереж. Цього року вже проведені реконструкції водоводів, в тому числі ділянки на вулиці Електричній, що забезпечує водопостачання селища Запоріжжя Ліве. Продовжуються роботи з заміни колектора на вулиці Новокузнецькій, аераційної системи на ЦОС №1.

У планах є інші проекти для продовження модернізації на мережах, спорудах КП «Водоканал». Міська влада разом з КП «Водоканал» розглядає різні можливості щодо вирішення цього питання. Для цього у Запоріжжі готові залучати інвестиції та кредитні кошти, вивчати та використовувати європейський досвід.

- У нас є проблема з муловими майданчиками на ЦОС №1. На сьогодні ми працюємо з датчанами. Капіталовкладення складуть близько десяти мільйонів євро. З них 35% грантові кошти, інша частина - кредит. Ці кошти планується спрямувати на створення невеликого підприємства для переробки мулу, спорудження невеликої електростанції, яка за рахунок цього мулу зможе виробляти електроенергію, - заявив Володимир Буряк.