У Заводському районі Запоріжжя виконуються сезонні роботи з благоустрою

09.11.2018 13:14

Сьогодні в Заводському районі фахівці КП «Зеленбуд» розпочали кронування та спилювання аварійних дерев.

По вулиці Радіаторній буде видалено 5 дерев і кроновано близько 100, ще 70 дерев фахівці КП «Зеленбуд» кронують у парку по вул. Євпаторійській. Як розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв, це планові сезонні роботи.

- З міського бюджету було виділено 389 тис грн. на виконання цих робіт. Договір ми уклали ще в лютому. У зв'язку з тим, що це сезонні роботи, частина з них була виконана навесні, частина - залишилась на осінь. Роботи йдуть згідно з графіком. На цій ділянці буде знесено 5 дерев, на які є акти на знесення - це 4 тополі і 1 акація. Ще майже 100 дерев по цій вулиці буде кроновано. Зносити дерева дуже не хочеться, але вони у будь-який момент за несприятливих умов можуть впасти, оскільки, за висновком фахівців, мають гнильні ураження, - зазначив Андрій Баєв.

Також по вулиці Радіаторній розпочато підготовчі роботи з будівництва нового пішохідного тротуару, який простягнеться від будинків приватного сектора до школи № 67.

За словами Андрія Баєва, роботи з благоустрою району ведуться комплексно.

- По завершенню робіт по вулиці Радіаторній, фахівці КП «Зеленбуд» почнуть кронувати дерева в парку по вулиці Євпаторійській. Там також ведеться благоустрій пішохідної доріжки. Було прийнято рішення змістити її, щоб не зносити низку дерев, які ростуть у парку. Крім цього, КП «Зеленбуд» виконує роботи по висадці зелених насадження на кільці по Південному шосе і вулиці Сєдова. Там буде висаджено майже 150 кущів. По вулиці Демократичній тривають роботи з фітоценозу. В наступному році там вже не буде рости амброзія, а буде гарна зелена зона, - розповів Андрій Баєв.