Міський центр зайнятості інформує запоріжців

11.08.2017 10:40

Якщо громадянин залишився без роботи або бажає змінити місце роботи – він може звернутися до будь-якого центру зайнятості України.

Якщо він завітав вперше – необхідно звернутися до диспетчера-консультанта. Він пояснить як користуватися інформаційними матеріалами та технічними засобами, що розміщені у центрі зайнятості.

У секторі самостійного пошуку роботи людина має можливість самостійно знайти інформацію про вільні робочі місця (розмір заробітної плати, характер та режим роботи, професійні вимоги до кандидатів) і обрати кращі варіанти для свого працевлаштування.

Якщо в секторі самостійного пошуку роботи відсутня необхідна інформація, диспетчер спрямує до спеціаліста з працевлаштування, який допоможе підібрати роботу з урахуванням кваліфікаційних характеристик та побажань.

Також, спеціалісти центрів зайнятості нададуть індивідуальні консультації щодо перспектив працевлаштування. У разі неможливості працевлаштування за фахом допоможуть зорієнтуватися у виборі чи зміні професії, допоможуть оволодіти необхідними навичками щодо результативного пошуку роботи та технікою самопрезентації роботодавцю. Крім того, фахівці запропонують відвідати тематичні або загальні постійно діючі семінари та тренінги, нададуть індивідуальні консультації з професійної орієнтації.