У Запоріжжі на карантин закрито ліцей № 99

12.11.2018 15:27

Наказом Хортицького територіального відділу освіти департаменту освіти та науки Запорізької міської ради від 9 листопада призупинено навчальний процес в багатопрофільному ліцеї №99 . Про причини ситуації, що склалась, сьогодні розповів начальник територіального відділу освіти Хортицького району Олександр Годжек.

За словами Олександра Годжека, перші ознаки неблагополучної епідеміологічної ситуації у ліцеї виникли 6 листопада, коли на карантин через високу захворюваність учнів на ГРВІ були закриті два класи.

7 листопада були закриті ще два класи. 9 листопада на карантині знаходилось вже сім класів і ще сім необхідно було закривати. В цілому, 450 учнів ліцею були відсутні. Того ж дня до медичної сестри звернулися понад 40 учнів із підвищеною температурою тіла.

- Згідно до санітарних норм та правил, коли кількість відсутніх сягає понад 30%, з метою попередження погіршення епідеміологічної ситуації, навчальний заклад закривається. Станом на 9 листопада у 99 ліцеї захворіли 450 учнів з 1260, це 32%. Тому було призупинено навчальний процес терміном на 1 тиждень, до 16 листопада. 17 листопада заняття в ліцеї відновлюються. В цілому, епідеміологічна ситуація в районі не викликає тривоги. На сьогодні в школах району відсутні 6% дітей - це сезонна норма, - розповів Олександр Годжек.