Володимир Буряк відзначив головні питання, які розглядалися на Раді регіонального розвитку

12.11.2018 15:41

Міський голова Володимир Буряк взяв участь у сьомому засіданні Ради регіонального розвитку, яке пройшло сьогодні у Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка. На початку заходу виступили Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, інші представники органів центральної влади.

Голова держави зупинився на ряді принципових моментів. Серед них питання соціального захисту населення в умовах зростання тарифів на природний газ, житлово-комунальні послуги, продовження реформи децентралізації, стратегічного розвитку регіонів.

Президент України наголосив, що зараз потрібно на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує.

- І це не просто мій заклик, а це принципова позиція щодо формування бюджету 2019 року до другого читання. Наголошую окремо, якщо цієї позиції не буде в бюджеті, якщо не врахують позицію Президента при підготовці в Парламенті, я бюджет цей не підпишу. Зроблю те, що ніколи не робив, - сказав Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко, голова Кабінету Міністрів України Володимир Гройсман у своїх виступах багато уваги приділили реалізації реформи децентралізації, розвитку регіонів, укріпленню фінансової самостійності місцевих громад. Така політика реалізується в Україні з 2014 року і ніхто не збирається зупинятися, робота у відповідному напрямку буде продовжена.

На прохання журналістів, міський голова Володимир Буряк прокоментував проведення сьомого засідання Ради регіонального розвитку, висловив свою думку щодо важливості таких заходів для Запоріжжя, інших міст та регіонів України.

- Рада регіонального розвитку дає можливість проаналізувати певний період роботи, побачити, що було зроблено за цей час. Сьогоднішнє засідання спрямоване на консолідацію зусиль для розвитку країни. Тут розглядається багато важливих, у тому числі і для Запоріжжя, питань: соціального захисту населення, стратегічного розвитку територій, формування бюджету на 2019 рік, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що подібні заходи дають можливість представникам місцевих громад не лише поспілкуватися між собою, а й звернутися до представників органів центральної влади з приводу важливих, зокрема для Запоріжжя, питань. Адже у сьогоднішньому засіданні беруть участь не лише керівники держави, а й міністри, керівники інших органів влади.

Міський голова також прокоментував проведення сьомого засідання Ради регіонального розвитку на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».