У Запоріжжі перевіряють технічний та санітарний стан громадського транспорту

13.11.2018 13:25

У зв’язку з підвищенням вартості проїзду, а також перед початком зимового періоду у Запоріжжі збільшилась кількість перевірок технічного та санітарного стану транспорту, який обслуговує громадські маршрути. Один з таких рейдів відбувся сьогодні на кінцевій зупинці «4-й Південний мікрорайон».

Контроль за належним станом громадського транспорту здійснює робоча група, створена минулого року. До її складу входять співробітники управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції, представники управління транспортної безпеки в Запорізькій області та громадських організацій ветеранів АТО.

Під час сьогоднішньої інспекції особлива увага приділялася підготовці до роботи в зимовий період, а також загальному технічному та санітарному стану машин. Перевірялись авто, які обслуговують маршрути № 20, 62, 99, 37, а також муніципальні автобуси, які працюють на маршруті № 18.

– Ми продовжуємо перевіряти належний стан громадського транспорту. Інспектори звертають увагу на правильність заповнення технічної документації, маршрутних листів, санітарний стан автобусів, наявність аптечок і вогнегасників. У ході сьогоднішньої перевірки з боку управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку порушень не зафіксовано,– розповів в. о. заступника начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Ілля Жуков.

Інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції зафіксували несправний аварійний вихід у маршрутці № 99. За фактом виявленого порушення автомобіль був знятий з маршруту та відправлений у парк.