Запорізькі депутати вивчать досвід інших міст

14.11.2018 17:42

Запорізькі депутати зможуть переймати досвід інших міст України за кошти американського гранту. Це питання сьогодні обговорювалося в міськвиконкомі під час зустрічі міського голови Володимира Буряка з представниками Міжнародного республіканського інституту.

Міський голова Володимир Буряк зустрівся з директором Міжнародного республіканського інституту (МРІ) в Україні Майклом Дракменом. Цей інститут вже кілька років успішно співпрацює з Запоріжжям і зацікавлений у продовженні співпраці в 2019 році. Також у зустрічі взяли участь секретар міської ради Руслан Пидорич, керівник програм МРІ Олександр Примостко.

МРІ реалізує програми в багатьох містах України. Серед них Дніпро, Миколаїв, Херсон, Рівне. Програми спрямовані на допомогу депутатам місцевих рад, які отримують додаткові знання з різних питань, пов'язаних з депутатською діяльністю. Серед них формування місцевого бюджету, земельне законодавство і так далі. Семінари проходять в різних містах, де депутати можуть вивчити місцевий досвід роботи депутатського корпусу в тій чи іншій сфері.

- Закінчується 2018 рік, перед початком 2019 роки ми визначаємо, з якими містами продовжимо співпрацювати. Головне для нас - зацікавленість місцевої влади у такій спільній роботі, - зазначив Майкл Дракмен.

Міський голова Володимир Буряк обговорив з директором МРІ в Україні можливості подальшої співпраці, її ключові напрямки. Майкл Дракмен зазначив, що представники інституту готові приїхати до Запоріжжя вже в січні, щоб обговорити конкретний перелік спільних заходів.

- Такий проект принесе користь депутатському корпусу. З боку Запоріжжя відповідальним за його реалізацію буде секретар міської ради Руслан Пидорич. Упевнений, що все буде організовано на найвищому рівні, стане прикладом для інших місцевих громад, - заявив Володимир Буряк.